Polityka prywatności


W przypadku użytkowników z Kalifornii w Stanach Zjednoczonych obowiązuje nasza Polityka prywatności gotowa do ustawy CCPA. Kliknij, aby uzyskać więcej informacji.


1. Informacje, które zbieramy

Dane dziennika

Gdy odwiedzasz naszą stronę internetową, nasze serwery mogą automatycznie rejestrować standardowe dane podane przez Twoją przeglądarkę internetową. Może zawierać adres IP komputera, typ i wersję przeglądarki, odwiedzane strony, czas i datę wizyty, czas spędzony na każdej stronie i inne szczegóły.

Dane urządzenia

Możemy również zbierać dane o urządzeniu, z którego korzystasz, aby uzyskać dostęp do naszej witryny. Dane te mogą obejmować typ urządzenia, system operacyjny, unikalne identyfikatory urządzeń, ustawienia urządzenia i dane geolokalizacyjne. To, co zbieramy, może zależeć od indywidualnych ustawień Twojego urządzenia i oprogramowania. Zalecamy sprawdzenie zasad producenta urządzenia lub dostawcy oprogramowania, aby dowiedzieć się, jakie informacje nam udostępniają.

Informacje osobiste

W celu dopasowania ankiety poprosimy o „dane osobowe”, takie jak:

  • Adres e-mail
  • Płeć
  • Data urodzenia
  • ZIP / kod pocztowy
  • Wiek/data urodzenia
  • Nazwa użytkownika / identyfikator ze strony uczestniczącej w dniu

Ponadto możemy wymagać następujących informacji:

  • Przeglądarka / cyfrowy odcisk palca
  • Adres IP (protokół internetowy) / MAC (kontrola dostępu do mediów)
  • Numer identyfikacyjny urządzenia
  • IMEI (Międzynarodowa Identyfikacja Sprzętu Mobilnego)
  • Ciasteczka
  • Geolokalizacja
  • Profile w mediach społecznościowych

Oraz inne obserwowalne/demograficzne informacje:

  • Nazwa
  • Adres zamieszkania
  • Numery telefoniczne
  • Najwyższy poziom wykształcenia
  • Wielkość rodziny
  • Preferencje osobiste (związane z produktem)
  • Przychód domowy
  • Etniczne / Rasowe
  • Opinia polityczna
  • Zdrowie / Informacje medyczne
  • Religia

Dla danych pytanych w ankietach zewnętrznych: Make Opinion nie jest właścicielem/sponsorem przekierowywanych ankiet, a wszystkie wyniki i dane są własnością sponsora ankiety.

Dla respondentów w ankietach dostarczonych przez Make Opinion: Zbieramy odpowiedzi, których udzielasz na nasze pytania prekwalifikacyjne w imieniu naszych klientów w naszej aplikacji. Możemy poprosić o Twój adres e-mail, dzięki czemu będziesz mógł logować się do naszego serwisu z kilku urządzeń lub różnych partnerów wydawniczych, którzy korzystają z aplikacji Zrób Opinia.

Make Opinion przechowuje te informacje w swojej bazie danych, aby sugerować przyszłe ankiety, które będą pasować do twoich informacji profilowych. Udział w tych sugerowanych ankietach jest całkowicie nieobowiązkowy. Ponadto informacje te są udostępniane partnerom ankiety. Jeśli jesteś respondentem i masz pytania dotyczące naszych praktyk w zakresie prywatności naszych partnerów ankietowych oraz przechowywanych Twoich danych, skontaktuj się bezpośrednio z partnerem ankiety. Za każdym razem, gdy kierujemy Cię do jednego z naszych partnerów ankietowych po raz pierwszy, jego polityka prywatności zostanie pokazana respondentowi.

2. Podstawy prawne przetwarzania

Twoje dane osobowe będziemy przetwarzać zgodnie z prawem, uczciwie i w przejrzysty sposób. Zbieramy i przetwarzamy informacje o Tobie tylko wtedy, gdy mamy do tego podstawy prawne.

Te podstawy prawne zależą od usług, z których korzystasz i sposobu, w jaki z nich korzystasz, co oznacza, że ​​zbieramy i wykorzystujemy Twoje dane tylko wtedy, gdy:

  • jest to niezbędne do wykonania umowy, której jesteś stroną lub do podjęcia działań na Twoje żądanie przed zawarciem takiej umowy (na przykład, gdy świadczymy usługę, której od nas żądasz);
  • spełnia uzasadniony interes (który nie jest nadrzędny w stosunku do Twoich interesów w zakresie ochrony danych), taki jak badania i rozwój, wprowadzanie na rynek i promowanie naszych usług oraz ochrona naszych praw i interesów;
  • wyrażasz na to zgodę w określonym celu (na przykład możesz wyrazić zgodę na przesyłanie Ci naszego newslettera); lub
  • musimy przetwarzać Twoje dane w celu wywiązania się z obowiązku prawnego

Jeśli wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas informacji o Tobie w określonym celu, masz prawo zmienić zdanie w dowolnym momencie (ale nie wpłynie to na przetwarzanie, które już miało miejsce).

Nie przechowujemy danych osobowych dłużej, niż jest to konieczne. Chociaż przechowujemy te informacje, będziemy je chronić w akceptowalnych komercyjnie środkach, aby zapobiec utracie i kradzieży, a także nieautoryzowanemu dostępowi, ujawnieniu, kopiowaniu, użyciu lub modyfikacji. To powiedziawszy, radzimy, że żadna metoda elektronicznej transmisji lub przechowywania nie jest w 100% bezpieczna i nie może zagwarantować absolutnego bezpieczeństwa danych. W razie potrzeby możemy zachować Twoje dane osobowe w celu wywiązania się z obowiązku prawnego lub w celu ochrony Twoich żywotnych interesów lub żywotnych interesów innej osoby fizycznej.

Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z następującymi przepisami prawa:

  • W odniesieniu do danych przekazywanych w formularzach, ankietach itp. za Twoją zgodą art. 6 ust. 1 lit. a RODO
  • W odniesieniu do usług, z których korzystasz w celu realizacji umowy, zastosowanie ma art. 6 ust. 1 lit. b RODO
  • Poza tym, w szczególności w odniesieniu do danych statystycznych i identyfikatorów internetowych opartych na uzasadnionych interesach, art. 6 ust. 1 lit. f RODO (w odniesieniu do wszystkich danych dziennika, danych urządzenia i danych osobowych wymienionych w punkcie „1. Informacje, które zbieramy”).

3. Gromadzenie i wykorzystywanie informacji

Możemy gromadzić, przechowywać, wykorzystywać i ujawniać informacje w następujących celach, a dane osobowe nie będą dalej przetwarzane w sposób niezgodny z tymi celami:

  • aby umożliwić Ci dostosowanie lub personalizację korzystania z naszej strony internetowej;
  • aby umożliwić Ci dostęp i korzystanie z naszej strony internetowej, powiązanych aplikacji i powiązanych platform mediów społecznościowych;
  • kontaktować się i komunikować z Tobą;
  • do prowadzenia ewidencji wewnętrznej i celów administracyjnych;
  • do analiz, badań rynkowych i rozwoju biznesu, w tym obsługi i ulepszania naszej strony internetowej, powiązanych aplikacji i powiązanych platform mediów społecznościowych;
  • organizować konkursy i/lub oferować Ci dodatkowe korzyści;
  • w celach reklamowych i marketingowych, w tym wysyłania Ci informacji promocyjnych o naszych produktach i usługach oraz informacji o osobach trzecich, które naszym zdaniem mogą Cię zainteresować;
  • aby spełnić nasze zobowiązania prawne i rozwiązać wszelkie spory, które możemy mieć; oraz
  • rozpatrzenia Twojego podania o pracę.

4. Ujawnianie danych osobowych osobom trzecim

Możemy ujawnić dane osobowe:

  • zewnętrznym dostawcom usług w celu umożliwienia im świadczenia usług, w tym (bez ograniczeń) dostawcom usług IT, dostawcom usług przechowywania danych, hostingu i serwerów, sieciom reklamowym, analitykom, rejestratorom błędów, windykatorom, dostawcom usług serwisowych lub rozwiązywania problemów, dostawcom marketingu lub reklamy, profesjonalnym doradcom i operatorom systemów płatności;
  • naszym pracownikom, kontrahentom i/lub podmiotom powiązanym;
  • sponsorzy lub promotorzy wszelkich konkursów, które prowadzimy;
  • agencjom sporządzającym raporty kredytowe, sądom, trybunałom i organom regulacyjnym, w przypadku gdy nie zapłacisz za dostarczone przez nas towary lub usługi;
  • sądy, trybunały, organy regulacyjne i funkcjonariusze organów ścigania, zgodnie z wymogami prawa, w związku z jakimkolwiek aktualnym lub przyszłym postępowaniem prawnym lub w celu ustanowienia, wykonania lub obrony naszych praw;
  • stronom trzecim, w tym agentom lub podwykonawcom, którzy pomagają nam w dostarczaniu informacji, produktów, usług lub marketingu bezpośredniego; oraz
  • podmiotom trzecim do zbierania i przetwarzania danych.

5. Międzynarodowe transfery danych osobowych

Gromadzone przez nas dane osobowe są przechowywane i przetwarzane w Niemczech, gdzie my lub nasi partnerzy, podmioty stowarzyszone i dostawcy zewnętrzni utrzymujemy obiekty. Przekazując nam swoje dane osobowe, wyrażasz zgodę na ich ujawnienie tym zagranicznym stronom trzecim.

Zapewnimy, że wszelkie przekazywanie danych osobowych z krajów Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG) do krajów spoza EOG będzie chronione odpowiednimi zabezpieczeniami, na przykład poprzez zastosowanie standardowych klauzul ochrony danych zatwierdzonych przez Komisję Europejską lub zastosowanie wiążących zasady korporacyjne lub inne prawnie akceptowane środki.

Where we transfer personal information from a non-EEA country to another country, you acknowledge that third parties in other jurisdictions may not be subject to similar data protection laws to the ones in our jurisdiction. There are risks if any such third party engages in any act or practice that would contravene the data privacy laws in our jurisdiction and this might mean that you will not be able to seek redress under our jurisdiction’s privacy laws.

6. Twoje prawa i kontrola Twoich danych osobowych

Wybór i zgoda: Przekazując nam dane osobowe, wyrażasz zgodę na gromadzenie, przechowywanie, wykorzystywanie i ujawnianie Twoich danych osobowych zgodnie z niniejszą polityką prywatności. Jeśli masz mniej niż 16 lat, musisz mieć i zagwarantować w zakresie dozwolonym przez prawo, że masz zgodę rodzica lub opiekuna prawnego na dostęp i korzystanie z witryny, a oni (Twoi rodzice lub opiekun) wyrazili na to zgodę przekazując nam swoje dane osobowe. Nie musisz podawać nam danych osobowych, jednak jeśli tego nie zrobisz, może to wpłynąć na korzystanie z tej witryny lub produktów i/lub usług oferowanych na niej lub za jej pośrednictwem.

Informacje od osób trzecich: Jeśli otrzymamy Twoje dane osobowe od strony trzeciej, będziemy je chronić zgodnie z niniejszą polityką prywatności. Jeśli jesteś osobą trzecią udostępniającą dane osobowe innej osoby, oświadczasz i gwarantujesz, że posiadasz zgodę takiej osoby na przekazanie nam danych osobowych.

Ograniczać: Możesz ograniczyć gromadzenie lub wykorzystywanie swoich danych osobowych. Jeśli wcześniej wyraziłeś zgodę na wykorzystywanie przez nas Twoich danych osobowych do celów marketingu bezpośredniego, możesz zmienić zdanie w dowolnym momencie, kontaktując się z nami, korzystając z poniższych danych. Jeśli poprosisz nas o ograniczenie lub ograniczenie sposobu, w jaki przetwarzamy Twoje dane osobowe, poinformujemy Cię, w jaki sposób ograniczenie wpływa na korzystanie z naszej strony internetowej lub produktów i usług.

Dostęp i przenoszenie danych: Możesz poprosić o szczegóły dotyczące Twoich danych osobowych, które posiadamy. Możesz poprosić o kopię danych osobowych, które posiadamy na Twój temat. Tam, gdzie to możliwe, udostępnimy te informacje w formacie CSV lub innym łatwym do odczytania formacie maszynowym. W dowolnym momencie możesz zażądać, abyśmy usunęli Twoje dane osobowe, które posiadamy. Możesz również zażądać, abyśmy przekazali te dane osobowe innej stronie trzeciej.

Korekta: Jeśli uważasz, że jakiekolwiek informacje, które posiadamy o Tobie, są niedokładne, nieaktualne, niekompletne, nieistotne lub wprowadzające w błąd, skontaktuj się z nami, korzystając z poniższych danych. Podejmiemy uzasadnione kroki w celu poprawienia wszelkich informacji uznanych za niedokładne, niekompletne, wprowadzające w błąd lub nieaktualne.

Powiadamianie o naruszeniach danych: Będziemy przestrzegać obowiązujących nas przepisów prawa w odniesieniu do wszelkich naruszeń danych.

Uskarżanie się: Jeśli uważasz, że naruszyliśmy odpowiednie przepisy dotyczące ochrony danych i chcesz złożyć skargę, skontaktuj się z nami, korzystając z poniższych danych i przekaż nam pełne informacje o domniemanym naruszeniu. Niezwłocznie zbadamy Twoją skargę i odpowiemy na piśmie, przedstawiając wynik naszego dochodzenia oraz kroki, które podejmiemy w celu rozpatrzenia Twojej skargi. Masz również prawo skontaktować się z organem regulacyjnym lub organem ochrony danych w związku ze swoją skargą.

Anuluj subskrypcję: Aby anulować subskrypcję naszej bazy danych e-mail lub zrezygnować z komunikacji (w tym komunikacji marketingowej), skontaktuj się z nami, korzystając z poniższych danych lub zrezygnuj, korzystając z funkcji rezygnacji podanych w komunikacji.

7. Pliki cookie

Używamy „cookies” do zbierania informacji o Tobie i Twojej aktywności w naszej witrynie. Plik cookie to niewielki fragment danych, który nasza witryna przechowuje na Twoim komputerze i uzyskuje do nich dostęp za każdym razem, gdy odwiedzasz, dzięki czemu możemy zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej witryny. Pomaga nam to dostarczać Ci treści na podstawie określonych przez Ciebie preferencji. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą Polityką plików cookie.

8. Przelewy biznesowe

Jeśli my lub nasze aktywa zostaną nabyte lub w mało prawdopodobnym przypadku, gdy wypadniemy z działalności lub ogłosimy upadłość, włączymy dane do aktywów przekazanych stronom, które nas przejmą. Przyjmujesz do wiadomości, że takie transfery mogą mieć miejsce i że wszelkie strony, które nas nabywają, mogą nadal wykorzystywać Twoje dane osobowe zgodnie z niniejszą polityką.

9. Ograniczenia naszej polityki

Nasza strona internetowa może zawierać linki do zewnętrznych stron, które nie są przez nas obsługiwane. Należy pamiętać, że nie mamy kontroli nad treścią i zasadami tych witryn i nie możemy ponosić odpowiedzialności za ich odpowiednie praktyki dotyczące prywatności.

10. Zmiany w niniejszej polityce

Według własnego uznania możemy zmienić naszą politykę prywatności w celu odzwierciedlenia aktualnych akceptowalnych praktyk. Podejmiemy rozsądne kroki, aby powiadomić użytkowników o zmianach za pośrednictwem naszej strony internetowej. Dalsze korzystanie z tej witryny po jakichkolwiek zmianach w tej polityce będzie traktowane jako akceptacja naszych praktyk dotyczących prywatności i danych osobowych.

Jeśli wprowadzimy istotną zmianę w niniejszej polityce prywatności, na przykład zmienimy podstawę prawną, na podstawie której przetwarzamy Twoje dane osobowe, poprosimy Cię o ponowną zgodę na zmienioną politykę prywatności.

Make Opinion GmbH Administrator danych
Nana Gabelia
privacy@makeopinion.com
n.gabelia@makeopinion.com

Niniejsza polityka obowiązuje od 1 lipca 2021 r.

Dla członków korzystających z naszych usług z Chin: Rozumiem, że moje dane osobowe będą przetwarzane poza Chinami w następujących krajach: USA, Kanada, Francja, Rumunia, Izrael, Pakistan i Indie przez Twoich powierników Toluna, IPGeo i IPQS.

INFORMACJA O PRYWATNOŚCI LGPD

OŚWIADCZENIE O PRYWATNOŚCI – BRAZYLIA

Niniejsza Informacja o polityce prywatności dla użytkowników znajdujących się w Brazylii uzupełnia informacje zawarte w Polityce prywatności Make Opinion GmbH i dotyczy wyłącznie odwiedzających, użytkowników i innych osób zamieszkałych w Brazylii („konsumenci” lub „ty”). Przyjmujemy niniejsze powiadomienie, aby zachować zgodność z brazylijską ustawą o ochronie danych Lei Geral de Proteção de Dados Pessoais (ustawa nr 13 709/2018) („LGPD”). Wszelkie terminy zdefiniowane w LGPD mają takie samo znaczenie, gdy są używane w niniejszym powiadomieniu.

LGPD

18 września 2020 r. dla mieszkańców Brazylii weszła w życie ustawa Lei Geral de Proteção de Dados Pessoais (LGPD). Oprócz praw określonych w naszej Polityce prywatności, jako użytkownik znajdujący się w Brazylii, możesz mieć możliwość skorzystania z następujących praw w odniesieniu do zebranych przez nas danych osobowych, z zastrzeżeniem pewnych ograniczeń:

  • Prawo do potwierdzenia istnienia przetwarzania. Masz prawo poprosić nas o potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe.
  • Prawo dostępu do danych. Masz prawo dostępu do danych osobowych, które posiadamy o Tobie oraz do pewnych informacji o tym, jak je wykorzystujemy i komu je udostępniamy, w tym informacji o wszelkich podmiotach publicznych i prywatnych, którym udostępniliśmy Twoje dane osobowe. 
  • Prawo do poprawiania niekompletnych, niedokładnych lub nieaktualnych danych. Jeśli chcesz poprawić lub zmienić jakiekolwiek dane, które przechowujemy na Twój temat, możesz to zrobić, uzyskując dostęp do swojego konta i zawartych na nim informacji lub kontaktując się z naszym zespołem.
  • Prawo do anonimizacji, blokowania lub usuwania niepotrzebnych lub nadmiernych danych lub danych, które nie są przetwarzane zgodnie z LGPD. Należy pamiętać, że w zależności od żądania może to skutkować zawieszeniem lub przerwaniem niektórych usług i może podlegać wytycznym prawnym i/lub umownym dotyczącym przechowywania.
  • Prawo do przenoszenia danych do innego dostawcy usług lub produktów na wyraźne żądanie. Zapewniamy Ci możliwość przeniesienia dowolnych danych Twojego konta do strony trzeciej w dowolnym momencie.
  • Prawo do usunięcia danych osobowych przetwarzanych za zgodą osoby, której dane dotyczą. Masz prawo zażądać trwałego usunięcia swoich danych, z zastrzeżeniem pewnych wyjątków. Należy jednak pamiętać, że skorzystanie z tego prawa może skutkować zawieszeniem lub zaprzestaniem świadczenia usług i może również podlegać wytycznym prawnym i/lub umownym dotyczącym przechowywania.
  • Prawo do informacji o możliwości niewyrażenia zgody oraz o konsekwencjach odmowy. Masz prawo zażądać od nas informacji o możliwości niewyrażenia zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych oraz o konsekwencjach takiej odmowy.
  • Prawo do cofnięcia zgody.

Należy pamiętać, że nie wszystkie wymienione powyżej prawa są bezwzględne, aw niektórych przypadkach obowiązują ograniczenia/wyjątki. Na przykład możemy nie być w stanie w pełni spełnić Twojego żądania, jeśli jesteśmy związani pewnymi ograniczeniami prawnymi lub wymogami umownymi, ale w takich okolicznościach nadal odpowiemy, aby powiadomić Cię o takiej decyzji.

Wykonywanie praw do przenoszenia i usuwania danych

Aby skorzystać z opisanych powyżej praw do przenoszenia i usuwania danych, prześlij do nas możliwe do zweryfikowania żądanie konsumenta: privacy@cpx-reseach.com

Przed przetworzeniem prośby będziemy musieli zweryfikować Twoją tożsamość. Weryfikowalny wniosek konsumenta musi:

  • Podaj wystarczające informacje, które pozwolą nam racjonalnie zweryfikować, czy jesteś osobą, o której zebraliśmy dane osobowe lub przedstawicielem prawnym.
  • Opisz swoją prośbę wystarczająco szczegółowo, abyśmy mogli ją właściwie zrozumieć, ocenić i odpowiedzieć na nią.

Nie możemy odpowiedzieć na Twoją prośbę ani dostarczyć Ci danych osobowych, jeśli nie możemy zweryfikować Twojej tożsamości lub uprawnień do złożenia wniosku i potwierdzenia, że ​​dane osobowe dotyczą Ciebie. Złożenie możliwego do zweryfikowania wniosku konsumenta nie wymaga utworzenia u nas konta. Będziemy wykorzystywać dane osobowe podane w możliwym do zweryfikowania wniosku konsumenta wyłącznie w celu zweryfikowania tożsamości lub uprawnień wnioskodawcy do złożenia wniosku.

Czas odpowiedzi i format

Staramy się odpowiedzieć na weryfikowalne żądanie konsumenta w ciągu 15 dni od jego otrzymania, ale nie dłużej niż 30 dni. Jeśli masz u nas konto, prześlemy naszą pisemną odpowiedź na to konto. Jeśli nie masz u nas konta, przekażemy naszą pisemną odpowiedź pocztą lub drogą elektroniczną, zgodnie z Twoim wyborem. Udzielona przez nas odpowiedź wyjaśni również powody, dla których nie możemy spełnić żądania, jeśli dotyczy. W przypadku wniosków o przeniesienie danych wybierzemy format udostępnienia Twoich danych osobowych, który jest łatwy do wykorzystania i powinien umożliwiać przesyłanie informacji z jednego podmiotu do drugiego bez przeszkód.

Nie pobieramy opłaty za przetwarzanie lub odpowiadanie na możliwe do zweryfikowania żądanie klienta.

Jeśli przekazałeś firmie Make Opinion GmbH dane dotyczące Twojego klienta, który podlega ustawie LGPD, jesteś odpowiedzialny za uzyskanie odpowiedniej zgody od takich klientów przed udostępnieniem nam ich danych osobowych. 

Zmiany w naszej Polityce Prywatności

Zastrzegamy sobie prawo do zmiany niniejszej informacji o polityce prywatności według własnego uznania i w dowolnym momencie.

Gdy wprowadzimy zmiany w niniejszej informacji o polityce prywatności, powiadomimy Cię o tym e-mailem lub za pośrednictwem powiadomienia na naszej stronie głównej witryny.

Informacje kontaktowe

W przypadku jakichkolwiek pytań lub komentarzy dotyczących niniejszego powiadomienia, naszej Polityki prywatności, sposobów gromadzenia i wykorzystywania przez nas Twoich danych osobowych, Twoich wyborów i praw dotyczących takiego wykorzystania lub chęci skorzystania ze swoich praw wynikających z prawa brazylijskiego, nie wahaj się. Skontaktuj się z nami na:

Stronie internetowej: www.cpx-research.com
Email: privacy@makeopinion.com
Adres pocztowy: Elfenallee 5, 13127 Berlin, Niemcy

Polityka Cookie

Używamy plików cookie, aby poprawić jakość korzystania z http://www.cpx-research.comNiniejsza polityka dotycząca plików cookie jest częścią polityki prywatności firmy Make Opinion GmbH i obejmuje korzystanie z plików cookie między Twoim urządzeniem a naszą witryną. Udostępniamy również podstawowe informacje o usługach podmiotów trzecich, z których możemy korzystać, które mogą również wykorzystywać pliki cookie w ramach swoich usług, chociaż nie są one objęte naszą polityką.

Jeśli nie chcesz akceptować plików cookie od nas, powinieneś poinstruować swoją przeglądarkę, aby odrzucała pliki cookie z http://www.cpx-research.comrozumiejąc, że możemy nie być w stanie dostarczyć Ci niektórych żądanych treści i usług.

Co to jest ciasteczko?

Plik cookie to mały fragment danych, który witryna internetowa przechowuje na Twoim urządzeniu podczas odwiedzania, zazwyczaj zawiera informacje o samej witrynie, unikalny identyfikator, który umożliwia witrynie rozpoznanie przeglądarki internetowej po powrocie oraz dodatkowe dane, które służą do tego celu pliku cookie oraz czas życia samego pliku cookie.

Pliki cookie służą do włączania niektórych funkcji (np. logowanie), śledzenia korzystania z witryny (np. analityka), przechowywania ustawień użytkownika (np. strefa czasowa, preferencje powiadomień) oraz personalizacji treści (np. reklamy, język) .

Pliki cookie ustawione przez odwiedzaną witrynę internetową są zwykle nazywane „plikami cookie pierwszej strony” i zazwyczaj śledzą tylko Twoją aktywność w tej konkretnej witrynie. Pliki cookie umieszczane przez inne witryny i firmy (tj. strony trzecie) są nazywane „plikami cookie stron trzecich” i mogą być wykorzystywane do śledzenia użytkownika w innych witrynach internetowych, które korzystają z tej samej usługi strony trzeciej.

Rodzaje plików cookie i sposób ich wykorzystywania

Niezbędne pliki cookie

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla korzystania z witryny, umożliwiając korzystanie z podstawowych funkcji, takich jak logowanie użytkowników, zarządzanie kontem, koszyki i przetwarzanie płatności. Używamy niezbędnych plików cookie, aby umożliwić korzystanie z niektórych funkcji na naszej stronie internetowej.

Wydajnościowe pliki cookie

Wydajnościowe pliki cookie są używane do śledzenia sposobu korzystania z witryny podczas wizyty, bez gromadzenia danych osobowych. Zazwyczaj informacje te są anonimowe i agregowane z informacjami śledzonymi wśród wszystkich użytkowników witryny, aby pomóc firmom zrozumieć wzorce korzystania z witryny przez użytkowników, zidentyfikować i zdiagnozować problemy lub błędy, które mogą napotkać ich użytkownicy, oraz podejmować lepsze decyzje strategiczne w celu poprawy ogólnego doświadczenia użytkowników witryny. Te pliki cookie mogą być ustawiane przez odwiedzaną witrynę (własną) lub przez usługi stron trzecich. Na naszej stronie używamy wydajnościowych plików cookie.

Funkcjonalne pliki cookie

Funkcjonalne pliki cookie służą do zbierania informacji o Twoim urządzeniu i wszelkich ustawieniach, które możesz skonfigurować w odwiedzanej witrynie (np. ustawienia języka i strefy czasowej). Dzięki tym informacjom witryny internetowe mogą dostarczać spersonalizowane, ulepszone lub zoptymalizowane treści i usługi. Te pliki cookie mogą być ustawiane przez odwiedzaną witrynę (własną) lub przez usługę strony trzeciej. Używamy funkcjonalnych plików cookie dla wybranych funkcji na naszej stronie.

Targetujące/reklamowe pliki cookie

Ukierunkowane/reklamowe pliki cookie są używane w celu określenia, które treści promocyjne są bardziej odpowiednie i odpowiednie dla Ciebie i Twoich zainteresowań. Witryny mogą ich używać do dostarczania ukierunkowanych reklam lub ograniczania liczby wyświetleń reklamy. Pomaga to firmom poprawić skuteczność ich kampanii i jakość prezentowanych treści. Te pliki cookie mogą być ustawiane przez odwiedzaną witrynę (własną) lub przez usługi stron trzecich. Ukierunkowane/reklamowe pliki cookie ustawione przez strony trzecie mogą być wykorzystywane do śledzenia Cię na innych stronach internetowych, które korzystają z tej samej usługi strony trzeciej. Na naszej stronie używamy plików cookie do targetowania/reklamy.

Pliki cookie stron trzecich w naszej witrynie

W naszych witrynach internetowych możemy zatrudniać firmy i osoby trzecie — na przykład dostawców usług analitycznych i partnerów w zakresie treści. Udzielamy tym stronom trzecim dostępu do wybranych informacji w celu wykonywania określonych zadań w naszym imieniu. Mogą również ustawiać pliki cookie stron trzecich w celu świadczenia usług, które świadczą. Pliki cookie stron trzecich mogą być używane do śledzenia Cię na innych stronach internetowych, które korzystają z tej samej usługi strony trzeciej. Ponieważ nie mamy kontroli nad plikami cookie stron trzecich, nie są one objęte polityką plików cookie firmy Make Opinion GmbH.

Nasza obietnica prywatności dla osób trzecich

Sprawdzamy politykę prywatności wszystkich naszych zewnętrznych dostawców przed skorzystaniem z ich usług, aby upewnić się, że ich praktyki są zgodne z naszymi. Nigdy nie będziemy świadomie włączać usług stron trzecich, które zagrażają lub naruszają prywatność naszych użytkowników.

Jak możesz kontrolować lub zrezygnować z plików cookie?

Jeśli nie chcesz akceptować plików cookie od nas, możesz poinstruować swoją przeglądarkę, aby odrzucała pliki cookie z naszej witryny. Większość przeglądarek jest domyślnie skonfigurowana tak, aby akceptować pliki cookie, ale możesz zaktualizować te ustawienia, aby całkowicie odrzucić pliki cookie lub powiadomić Cię, gdy witryna internetowa próbuje ustawić lub zaktualizować plik cookie.

Jeśli przeglądasz strony internetowe z wielu urządzeń, może być konieczne zaktualizowanie ustawień na każdym urządzeniu z osobna.

Chociaż niektóre pliki cookie mogą być blokowane z niewielkim wpływem na korzystanie z witryny, zablokowanie wszystkich plików cookie może oznaczać, że nie będziesz mógł uzyskać dostępu do niektórych funkcji i treści w odwiedzanych witrynach.

pl_PLPolish